Un pădurar și un șef de district din Moldovița, concediați după ce 13 copaci au fost tăiați ilegal

60
0
Share:


Direcția Silvică Suceava a anunțat că un pădurar și un șef de district din Moldovița au fost concediați după depistarea mai multor tăieri ilegale de copaci.

Conform comunicatului de presă emis de Direcția Silvică Suceava, personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Moldovița, în prezența delegaților Gărzii Forestiere Suceava și a personalului de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice și Secția de Poliție Rurală nr. 14 Vama, a efectuat controlul. În urma acestuia, s-a constat tăierea ilegală a 13 arbori cu un volum la cioată de 39.635 mc, iar valoarea prejudiciului este de 38879.68 de lei. Inspecția a avut loc la cantonul silvic nr. 3 Tonova, U.P. II Argel, u.a. 176 A.

„Având în vedere gravitatea faptelor, în data de 05.08.2020 Comitetul Director al Direcției Silvice Suceava a analizat și a aprobat măsurile propuse de către Biroul Paza și Protecția Pădurilor, luând hotărârea de a înainta către Consiliul de Disciplină propunerea de desfacere a contractului individual de muncă a pădurarului titular de canton și a șefului de district, ambii din cadrul Ocolului Silvic Moldovița”, se arată în comunicat. 

Consiliul de Disciplină va lua măsuri în funcție de rezultatele cercetărilor penale care sunt în curs de desfășurare și cercetările administrative care se vor desfășura.

Sursa foto: http://www.facebook.com

Share:

Lasă un răspuns