România este șanșa tuturor celor care vor să înșele statul. O femeie a fost, în mod ilegal, șef de spital timp de 4 ani
“În marea comunitate a impostorilor care activează în sistemul public din România, o doamnă care a fost, în mod ilegal, șef de spital timp de patru ani ocupă un loc aparte.
Simona Mihaela Cremene a demisionat recent din funcția de director administrativ al Spitalului Județean Baia Mare.
Simona Cremene a primit funcția aceasta în urmă cu patru ani, printr-o delegare decisă de șeful spitalului. Da, șefii spitalelor din subordinea Consiliilor Județene sunt numiți politic. Adică actualul director este un domn care a fost numit direct de președintele CJ și care, anterior, a mai fost și consilier local PNL și președintele filialei PNL din oraș.
Doamna Cremene, care este și consilier județean, lucra la Spitalul Județean din 2010, la serviciul Adminsitrativ. În 2018 a fost numită cu delegație în funcția de director, iar în 2020 s-a prezentat la concursul pentru ocuparea definitivă a acestui post.
A adus și diploma de licență în economie-management, examen luat cu 9,26. Diploma era o copie xerox, dar secretara comisiei de examinare, altfel șefa de la Resurse Umane din spital, a zis că merge și așa.
Simona Mihaela Cremene a fost singura candidată și a câștigat. S-a făcut șefă. După un timp, însă, cineva a observat că ceva nu e în regulă cu diploma respectivă. S-au făcut unele cercetări și a rezultat că diploma doamnei Cremene era, de fapt, a unui domn, care absolvise într-adevăr facultatea respectivă, dar nu cu 9,26, ci cu 7,26.
Doamna Cremene a modificat din pix și nota la proba „Cunoștințe generale și de specialitate”, unde și-a pus 9,20 în loc de 5,20. A aranjat și poza.
Audiat de procurori, titularul documentului a declarat că nu o cunoaște pe Simona Cremene, însă a auzit de numele ei de la soție și cumnată. El a explicat că în urma discuțiilor purtate în familie a aflat că diploma lui ajunsese în mâna Simonei Cremene prin intermediul cumnatei sale, care lucra ca medic în cadrul spitalului din Baia Mare.
Audiată, femeia a povestit că, în urmă cu doi ani, aflând că are un cumnat licențiat în management, Simona Cremene a rugat-o să îi prezinte diploma acestuia, cu pretextul că nu-și amintește ce materii a făcut – scrie Libertatea.
În cele din urmă, anchetatorii au descoperit că dna Cremene falsificase nu doar diploma de licență, ci și alte două adeverințe privind cursurile universitare pe care le-ar fi făcut – condiție de participare la concurs.
A fost arestată, și-a recunoscut vinovăția, a dat înapoi banii încasați ilegal – un sfert de milion de lei în ultimii doi ani – a luat o pedeapsă de 3 ani cu suspendare și termen de supraveghere de patru ani, dar nu a demisionat din funcția de consilier județean.
Sursa articol: europafm.ro