Purtarea măștii va fi obligatorie în piețele, oboarele și târgurile din municipiul Focșani

Share:
Sursă foto: Adevărul.ro

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Focșani a impus purtarea obligatorie a măștii în anumite spații deschise din municipiul Focșani, precum piețe agro-alimentare, inclusiv zonele de acces din incintele acestora și oboare, târguri, talciocuri, inclusiv zonele de acces din incintele acestora. Administrația Piețelor Focșani S.A. va verifica zilnic dacă măsura potrivit căreia masca trebuie purtată obligatoriu și în spațiile numite este respectată, iar atunci când constată că nu se respectă această obligație, aceasta poate anunța Poliția Pieței sau apela numărul unic 112.

Comietul Local pentru Situații de Urgență Focșani a luat decizia purtării măștii și în anumite spații deschise din municipiul Focșani, în urma unei ședințe extraordinare care a avut loc vineri și care a vizat stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS COV-2 la nivelul spațiilor/activităților, unde există un risc crescut de infectare și aprobarea Planului de măsuri/acțiuni pentru creșterea capacității de gestioinare a crizei generate de pandemia de COVID-19, la nivelul județului Vrancea.

Astfel, masca va fi purtată în mod obligatoriu în Piața Moldovei (Piață agroalimentară, inclusiv zona de acces în incinta acesteia), Piața Sud (Piață agroalimentară, inclusiv zona de acces în incinta acesteia) și Piața Obor (Piață agroalimentară, obor, târg, talcioc inclusiv zona de acces în incinta acesteia – piață mixtă).

Autoritățile municipiul Focșani au precizat că purtarea măștii este obligatorie atât pentru comercianți, cât și pentru cumpărători.

„Administrația Piețelor Focșani S.A. va instala în cele trei piețe dispersoare cu dezinfectant ce vor fi utilizate atât de comercianți cât și de cumpărători. În cele trei piețe se vor efectua periodic operațiuni de dezinfecție a tuturor suprafețelor (pavimente și tarabe), de către Administrația Piețelor Focșani S.A., după un grafic ce va fi comunicat Comitetului local pentru situații de urgență Focșani”, a transmis municipalitatea într-un comunicat emis vineri.

Primăria municipiului Focșani a transmis, de asemenea, că, Administrația Piețelor Focșani S.A. va verifica zilnic dacă măsura potrivit căreia masca trebuie purtată obligatoriu și în spațiile numite este respectată, iar atunci când constată că nu se respectă această obligație, aceasta poate anunța Poliția Pieței sau apela numărul unic 112 și va semnala aceste situații, urmând ca reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi sau ai Poliției municipiului Focșani să se prezinte și să aplice măsurile corespunzătoare.

Totodată, S.C. Transport Public S.A. va efectua zilnic dezinfecția tuturor mijloacelor de transport în comun utilizate. În mijloacele de transport, în stațiile de așteptare și în autogară S.C. Transport Public S.A va amplasa afișe privind obligativitatea purtării măștii de protecție.

Share:

Lasă un răspuns