Centrul de științe aplicate al unui colegiu din Focșani va fi modernizat

31
0
Share:


Miercuri, 9 septembrie, s-a semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate, a studiilor și expertizelor conexe, în vederea aprobării indicatorilor tehnico-economici, pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Centrului de științe aplicate la Colegiul Național „Unirea” din Focșani. La semnarea contractului au fost prezenți Ion Ștrfan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, și Monica Cristina Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

Modernizarea infrastructurii școlare a reprezentat una dintre prioritățile mele ca ministru, de aceea am și semnat numeroase proiecte de investiții pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea sau construirea unităților de învățământ atât în mediul urban, cât și în mediul rural. Iar pentru locuitorii din Focșani și pentru că-mi pasă de viitorul comunității în care trăiesc, mi-am propus să construiesc și un campus școlar la marginea municipiului, prin Compania Națională de Investiții. De asemenea, vom demara construcția de creșe și grădinițe, orașul nostru având un mare deficit de locuri pentru preșcolari”, a spus Ion Ștefan.

Proiectul presupune transformarea vechii săli de sport a colegiului în bibliotecă multimedia, crearea a două laboratoare pentru disciplinele fizică aplicată, fizică – chimie, chimie aplicată (știința materialelor), biologie și robotică și a trei laboratoare de informatică. De asemenea, va fi realizată o sală multifuncțională cu o capacitate de 150-180 de persoane și un centru multimedia pentru prelucrare de imagine și tipografie digitală. Centrul va fi dotat cu servere, calculatoare, imprimante, proiectoare, table digitale și ituri pentru experimente de fizică, chimie sau biologie. 

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației va realiza proiectul, prin Compania Națională de Investiții.

Sursa foto: Facebook Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației

Share:

Lasă un răspuns