SJU Suceava se pregătește să facă teste COVID și pentru persoane neinternate

Share:


Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a anunțat că în ședința de astăzi, 7 august, că Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” se pregătește să asigure testare pentru COVID și pentru persoanele care nu sunt pacienți în spital.

„După ce Consiliul Județean Suceava a aprobat alocarea de fonduri pentru achiziționarea la Spitalul Județean Suceava a încă unui aparat de testare Real Time PCR cu accelerator, aici vom avea în curând 3 aparate de tip RT-PCR precum și unul de testare rapidă folosit pentru cazurile urgente și pentru testarea personalului medical din Spital. Cu aceste echipamente, prin Compartimentul de biologie moleculară, vom asigura creșterea capacității de testare astfel încât ne propunem ca, în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Suceava, să putem asigura testare pentru SARS-Cov-2 și pentru persoane care nu sunt pacienți în Spitalul Județean”, a explicat Gheorghe Flutur, pe Facebook. 

În cadrul ședinței, s-a aprobat modificarea organigramei SJU Suceava. Astfel, au fost aprobate posturile pentru noul Compartiment de biologie moleculară care va funcționa în cadrul Laboratorului BK și biologie moleculară. Acesta a fost înființat printr-o Hotărâre a CJ de reorganizare a Laboratorului BK. Prin urmare, noua structură include 13 posturi: un chimist, un biolog, șapte asistenți și un post de îngrijitoare. 

Sursa foto: http://www.facebook.com

Share:

Lasă un răspuns