Suceava a primit toate pachetele alimentare prin POAD. Acestea urmează să fie distribuite

23
0
Share:
Sursă foto: Instituția Prefectului - județul Suceava Facebook


Instituția Prefectului – județul Suceava a anunțat, vineri, că la nivelul județului Suceava s-a încheiat recepția pachetelor cu alimente din Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014 – 2020 (POAD). Pachetele vor fi distribuite către persoanele beneficiare până pe 26 august a.c.

Pachetele alimentare care urmează să ajungă la persoanele beneficiare conțin: făină albă de grâu (5buc. X 1kg.), mălai (4 buc. X 1kg.), paste făinoase (2buc. X 400g), ulei (4buc. X 1L), zahăr (2buc x 1 kg), orez (4 buc x 1kg), conservă din carne de vită (5 buc x 300g), conservă din carne de porc (3 buc x 300g), conservă pateu de ficat de porc (5 buc x 200g), compot de fructe (2 buc x 720ml), gem de fructe (1buc x 360g) și gem de fructe dietetic (1buc x 360g).

Beneficiarii principali așa cum sunt definiții în conținutul ordonanței de urgență 84/2020 sunt: familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare și familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

„De asemenea, în cazul în care vor exista stocuri rămase după finalizarea distribuirii pentru principalii beneficiari, de pachetele finanțate de Uniunea Europeană prin intermediul Ministerului Fondurilor Europene vor putea beneficia și persoanele aflate pe listele suplimentare așa cum sunt definite în Ordonanța de Urgență precizată mai sus, respectiv «Persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente, definite conform prezentei ordonanţe de urgenţă, şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale»”, a informat, vineri, Instituția Prefectului – județul Suceava, într-o postare a sa pe pagina de Facebook.

Situaţia temporară de vulnerabilitate se justifică de către autorităţile publice cu atribuţii în domeniul asistenţei sociale.

Totodată, până vineri s-au distribuit către beneficiarii finali aproximativ 90% din pachetele de igienă. Acestea vor fi distribuite în continuare către persoanele de pe listele suplimentare până pe 17 august a.c., așa cum a fost stabilit în calendarul inițial.

Share:

Lasă un răspuns