67 de localități din Suceava, afectate de inundații în luna iunie

Share:

Conform Prefecturii Suceava, în luna iunie s-au desfășurat 242 de intervenții ale angajaților din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava pentru evacuarea apei din curți, anexe inundate sau evacuări de apă din beciuri și subsoluri.

 Sistemul de Gospodărie a Apelor Suceava (SGA) a sprijinit Comitetele Locale pentru Situații de Urgență Ciprian Porumbescu, Capu Câmpului și Izvoarele Sucevei cu resurse umane și utilaje. Evaluarea efectelor fenomenelor meteohidrologice periculoase asupra bunurilor și locuințelor și a infrastructurii hidrotehnice și căilor de comunicație terestră din cele 67 de localități afectate sunt efectuate de patru comisii. Acestea sunt formate din reprezentații Instituției Prefectului, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bucovina, SGA și ai Direcției Județene Drumuri și Poduri. 

Până în prezent, au fost evaluate 55 de localități afectate. Astăzi au fost verificate Mănăstirea Humorului, Gura Humorului, Frasin, Câmpulung Moldovenesc, Fundu Moldovei, Frățăuții Noi, Marginea, Șaru-Dorneu, CFR Nisipitu. 

Mâine, 30 iunie, vor continua acțiunile de evaluare în comunele Calafindești, Mitocu Dragomirnei și Breaza. 

Sursa foto: https://www.newsbucovina.ro

Share:

Lasă un răspuns