Cum ar putea pierde organizatorii de evenimente autorizația de funcționare

Share:

Astăzi, 29 iunie, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a emis o hotărâre prin care poate suspenda autorizația de funcționare a organizatorilor de evenimente, în caz de nerespectarea regulilor de siguranță sanitară. 

Ședința de astăzi a fost condusă de premierul Ludovic Orban, fiind adoptată Hotărârea cu numărul 32. De asemnea, au fost adoptate și propuneri de modificare a unor măsuri cu privire la organizarea competițiilor sportive. „Măsurile propuse și aprobate în ședința CNSU sunt bazate pe recomandările specialiștilor din Grupul de Suport Tehnico-Științific și vor avea aplicabilitate începând cu data de 1 iulie 2020”, se menționează în hotărârea adoptată. 

Totdată, în hotărâre se arată că este menținută lista statelor din „zona verde”, aprobată prin Hotărârile cu numărul 29 și 31. Antrenamentele și cantonamentele pot fi organizate în grupuri de maxim zece persoane. Organizarea cursurilor de instruire și a workshop-urilor este permisă cu participare a cel mult 20 de persoane, respectând regulile de de distanțare fizică. Activitățile specifice din domeniul diplomatic organizate în aer liber trebuie să asigure o suprafață de minimum 4 metri pătrați pentru fiecare persoană. 

În ceea ce privește organizarea evenimentelor din domeniul apărării naționale, ordinii și siguranței publice, desfășurate în aer liber, se permite participarea a maxim 200 de persoane, sub supravegherea unui medic epidemiologic. 

Sursa foto: https://www.reporteris.ro

Share:

Lasă un răspuns