Lucrări de consolidare la fațada, la subsolul și la etajele Spitalului Județean Galați

34
0
Share:
Sursă foto: Costel Fotea Facebook

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” din Galați este recondiținat, în prezent, etaj cu etaj, a anunțat, luni după-amiază președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, Costel Fotea.

Potrivit precizărilor acestuia, în prezent, la cel mai mare spital din Galați se consolidează fiecare stâlp de rezistenţă, etaj cu etaj, după care se vor renova secţiile unde au fost finalizate lucrările.

„Una dintre cele mai dificile şi mai importante lucrări este cea de consolidare a unităţii medicale, care se realizează pentru prima oară în istoria de peste jumătate de secol a spitalului. De asemenea, tot pentru prima oară, se vor schimba magistralele de apă şi termoficare din subsolul unităţii medicale, precum şi instalaţiile aferente de la fiecare etaj. În subsolul spitalului este un adevărat păienjeniş de tevi şi conducte de diferite dimensiuni, astfel că lucrările se vor desfăşură în condiţii deosebite, de multe ori noaptea, astfel încât activitatea spitalului să fie cât mai puţin afectată”, a declarat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

Interiorul Spitalului Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Galați

Conform sursei citate, după finalizarea lucrărilor de consolidare, care se desfăşoară etaj cu etaj, secţiile medicale vor fi renovate şi vor arăta precum cele de ginecologie şi neonatologie, acolo unde mai trebuie montate paturile pentru pacienţi, noptierele şi echipamentele medicale.

Fotea a precizat că acest model de secţie va fi implementat în tot spitalul, după ce vor fi finalizate lucrările de consolidare şi de eficienţă energetică. De asemenea,

Între timp, muncitorii lucrează la noua faţadă a spitalului şi la noua Unitate de Primiri Urgenţe. Lucrările se desfășoară etapizat, în condiţiile în care spitalul trebuie să asigure în continuare servicii medicale.

Share:

Lasă un răspuns