Lucrări de construcție și amenajare pe mai multe porțiuni de drum dintre comunele gălățene

142
0
Share:
Sursă foto: Costel Fotea Facebook

Președintele Consiliului Județean (CJ) Galați Costel Fotea a anunțat, miercuri, că pe DJ251, unul dintre cele mai circulate drumuri din judeţul Galaţi s-au turnat straturi de asfalt în zonele în care șoseaua prezenta gropi, au fost amenajate sensuri giratorii pe raza comunelor Matca și Valea Mărului, au fost amenajate treceri de pietoni iluminate și piste de biciclete.

Costel Fotea a spus că șoferii au scăpat de gropile dintre Cudalbi şi Matca sau dintre Matca şi Tecuci. Acesta a precizat că s-a lucrat mult, astfel încât să se creeze condiţii europene de circulaţie.

În prezent, se mai lucrează încă între Galaţi şi Smârdan, la Slobozia Conachi şi în zona localităţii Schela, unde deja s-a turnat un strat de asfalt, iar pe anumite tronsoane mai sunt de realizat marcajele rutiere.

„Unele porţiuni de drum au fost transformate radical, cum ar fi tronsonul de la intrare în localitatea Matca, acolo unde a fost amenajat şi un sens giratoriu, iar terenul a fost consolidat cu ajutorul unui zid de sprijin. Pentru fluidizarea traficului, a fost creat un sens giratoriu şi la Valea Mărului, iar partea carosabilă a fost lărgită pe mai multe porţiuni de drum. De asemenea, au fost amenajate trotuare, piste de bicicletă, treceri de pieton iluminate cu ajutorul panourilor fotovoltaice şi şanţuri din beton”, a explicat președintele CJ Galați Costel Fotea.

S-a intervenit pe mai bine de 33 de km, pe traseul Galaţi – Smârdan – Slobozia Conachi şi Cudalbi -Valea Mărului – Matca – Tecuci.

Întreaga investiţie s-ar fi ridicat la peste 80 de milioane de lei, iar finanţarea a fost asigurată în proporţie de 85% din fondurile europene.

Share:

Lasă un răspuns