Grupare infracțională specializată în înșelăciuni, destructurată de polițiști

79
0
Share:
Foto: Știri pe surse

Inspectoratul de Poliție Județeană (IPJ) Vrancea a anunțat astăzi, 4 mai, că o grupare infracțională specializată în înșelăciuni prin metoda „Accidentul”, din care făceau parte doi bărbați și două femei din Focșani, a fost destructurată de polițiști.

Potrivit Agerpres, pe data de 2 mai, la ora 16: 46, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiul Focşani au fost contactaţi prin 112 de un bărbat, care a relatat faptul că soacra sa, în vârstă de 77 de ani, din municipiul Focşani, a fost contactată pe telefonul fix de o persoană necunoscută care încearcă să obţină de la aceasta suma de 5.000 lei, sub pretextul că fiica sa a avut un accident şi urmează să vină la domiciliul său pentru a ridica banii. La locuinţa femeii s-au deplasat poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale al Poliţiei Municipiului Focşani, iar la un etaj al blocului, în apropierea uşii de acces a persoanei vătămate, a fost depistat un tânăr de 19 ani, din localitate, care a fost condus la sediul poliţiei pentru audieri.

Conform aceleași surse, duminică, poliția a efectuat patru percheziții domiciliare, fiind identificate şi ridicate cartele SIM, telefoane mobile, un detector de metale şi înscrisuri despre care există suspiciunea că au fost folosite la săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Focşani un bărbat în vârstă de 20 ani şi două femei în vârstă de 22, respectiv 29 de ani, suspecţi de săvârşirea altor două infracţiuni de înşelăciune. Tânărul de 19 ani a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile, iar cel de 20 de ani și una dintre cele două femei au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi tragerii la răspundere penală a tuturor celor implicaţi.

Share:

Lasă un răspuns