Anchetă la SJU Focșani: pacient pozitiv internat în salon cu un pacient negativ

Share:


Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență (SJU) „Sf. Pantelimon” Focșani, din județul Vrancea, au transmis astăzi, 6 august, că a fost demarată o anchetă internă în unitatea medicală. 

Ancheta se desfășoară după ce un pacient care venea din „zona gri” și care a ieșit pozitiv la testarea pentru COVID-19 a gost internat în același salon cu un pacient negativ, în Secția de Nefrologie. „Medicul de pe Secţia de Nefrologie a internat, miercuri, un pacient pozitiv în acelaşi salon cu un pacient negativ, pentru a le face dializă. Pacientul venea din ‘zona gri’ şi fusese testat pentru COVID-19, iar medicul nu a aşteptat rezultatul testării. Ulterior, rezultatul testării a fost pozitiv. În acest moment a fost demarată o anchetă internă la nivelul secţiei”, a declarat Elena Codruța Neagu, managerul SJU Focșani, pentru Agerpres. 

Ancheta epidemilogică este în curs la Secția de Boli Infecțioase, după ce o asistentă medicașă a fost testată pozitiv de COVID-19 la întoarcerea din concediu. Asistenta ar fi intrat în contact cu alte două cadre medicale din secție. 

LA SJU Focșani au fost depistate cinci cazuri pozitive în rândul personalului medical din Secția de Psihiatrie și patru la Ortopedie. 

Sursa foto: http://www.facebook.com

Share:

Lasă un răspuns