Peste 5.000 de persoane vindecate de coronavirus în România

23
0
Share:
Foto: Știrile PRO TV

Numărul persoanelor vindecate de coronavirus a depășit 5.000 în România. Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie a explicat acest fenomen. 

„Dacă vă uitați la numărul de pacienți din secțiile de Terapie Intensivă, cazurile grave, este mereu în jur de 250. Înseamnă că majoritatea formelor care au apărut în România au fost cazuri ușoare sau medii, iar durata de spitalizare pentru ele este mai scurtă, în general de circa două săptămâni până la negativarea a două teste consecutive la interval de 24 de ore. De aceea, numărul de persoane care se vindecă crește foarte rapid în România”, a declarat Alexandru Rafila, citat de Antena 1.

”Dacă acest număr creștea mai lent, ar fi însemnat că proporția cazurilor grave era mult mai mare, iar durata de spitalizare pentru un caz grav este de patru – șase săptămâni, nu de două săptămâni, cum e pentru cazurile medii și ușoare”, a mai adăugat președintele Societății de Microbiologie.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, pe teritoriul României  au fost confirmate 13.512 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19.  Dintre persoanele confirmate pozitiv, 5.269 au fost declarate vindecate și externate.

 

Share:

Lasă un răspuns