Obligativitatea purtării măștii de protecție, prelungită la Vaslui

Share:


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vaslui a hotărât să prelungească măsura care prevede obligativitatea purtării măștii de protecție, până pe 14 septembrie, cu posibilitatea prelungirii termenului. De la această măsură se exceptează copiii sub vârsta de cinci ani. 

Măsura se impune în spațiile publice de pe raza județului Vaslui, pentru toate persoanele în grupuri de mai mult trei persoane care nu sunt membri ai aceleiași familii, care se află în spații precum piețele agro-alimentare, târgurile, zonele de așteptare, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice. Pot fi stabilite și alte spații publice deschise pentru care să se aplice această măsură, cu delimitarea exactă a spațiului și cu precizarea intervalului orar, de către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență, cu avizul Direcției de Sănătate Publică Vaslui. 

De asemenea, până pe 14 septembrie, în intervalul orar 24:00 – 06:00, este interzisă comercializarea produselor alimentare și a băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, care sunt dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și al băuturilor alcoolice și nealcoolice. Ultima comandă poate fi preluată până la ora 23:00 cel târziu.

Totodată, operatorii economici care desfășoară aceste activități au obligația de a lua măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, dar și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul. Este prelungită și măsura care prevede interzicerea activității din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul 23:00 – 06:00.

Sursa foto: https://reporterglobal.ro

Share:

Lasă un răspuns