Spitalul de Urgență Suceava se pregătește de reluarea activității

Share:

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a discutat cu cei de aflați la conducerea interimară a Spitalului Județean de Urgență Suceava (SJU) pentru a luarea măsurilor ca unitatea să devină non-COVID. Totodată, s-a avut în vedere și reluarea activității la Ambulatoriul de specialitate.

Președintele CJ a precizat ca se va înființa o unitate de terapie intensivă, în proximitatea Secției de Boli Infecțioase. „Unitatea va fi dotată cu 20 de paturi, unitate CT pentru COVID, laborator de analize. Foarte important este că existenţa acestei unităţi va permite ca, odată cu scăderea sub 150 a numărului de pacienţi COVID internaţi în Spitalul Judeţean, să putem asigura spitalizarea doar în pavilioanele de la spitalul vechi, urmând ca spitalul nou să redevină non-COVID”, a declarat Gheorghe Flutur, conform Agerpres.

Urmează a fi reluate lucrările la investițiile aflate în derulare la SJU, iar în prezent, se efectuează lucrări la clădirea noului bloc operator. Conform președintelui CJ, au fost externați 25 de pacienți în ultimele 24 de ore. Au mai rămas internați 421 de pacienți infectați cu virusul.

Sursa foto: http://www.digi24.ro

Share:

Lasă un răspuns