Restricții în două zone din Suceava, începând de astăzi

Share:

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Suceava a hotărât în ședința de luni, 12 octombrie, introducerea restricțiilor pentru Vatra Dornei și Cacica, deoarece incidența cumulată a crescut peste 1.5/ 1.000 de locuitori. 

Restricțiile intră în vigoare de astăzi, 13 octombrie. Astfel, activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul clădirilor vor fi suspendate. Activitatea restaurantelor și cafenelelor vor fi suspendate, cu excepția activităților pe care le desfășoară pentru clienții cazați. Totodată, se suspendă și activitatea cinematografelor și a instituțiilor de spectacole în interiorul clădirilor. Activitatea jocurilor de noroc se suspendă, mai puțin a pariurilor și loteriilor unde se eliberează bilet. 

Purtarea măștii de protecție este obligatorie pentru persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în intervalul 07:45 – 20:30, de luni până vineri, în toate spațiile publice deschise aflate pe o rază de 50 de metri în jurul perimetrului exterior al unităților de învățământ din Vatra Dornei și Cacica. Primăriile vor afișa în locuri vizibile semne distinctive pentru delimitarea spațiilor publice deschise aflate pe o rază de 50 de metri în jurul spațiilor exerioare ale unităților de învățământ. 

Conform Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, în Vatra Dornei sunt 26 de cazuri active de COVID-19, iar rata de infectare este de 1.57/ 1.000 de locuitori. În Cacica sunt opt cazuri active și rata de infectare este de 1.84/ 1.000 de locuitori. 

Sursa foto: Facebook Instituția Prefectului – județul Suceava 

Share:

Lasă un răspuns