Proiect pentru Centru de Tineret, la Suceava

Share:

Astăzi, 29 mai, a avut loc o întâlnire pentru demararea proiectului „Centru de tineret și tabără școlară”, la Frasin, în Tabăra Bucșoaia. Au fost prezenți Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, Andra Costache, secretararul de Stat în Ministerul Tineretului și Sportului (MTS), Radu Lebădă, subsecretarul MTS, Marinel Bălan, primarul orașului Frasin.

 Investiția presupune contruirea unei tabere, a unui Centru de Tineret, în conformitate cu standardele europene. Suprafața de la Bucșoaia unde ar urma să fie construite are 13.8 hectare, cu o capacitate de 500 de locuri. MTS va iniția un proiect de hotărâre de Guvern, pentru ca obiectivul să treacă în domeniul public al statului și administrarea sa. 

„În ceea ce ne privește, și noi și Primăria Frasin am pregătit tot ce este nevoie pentru a demara această procedură și suntem pregătiți să asigurăm și pe mai departe tot sprijinul. Centrul este gândit să funcționeze la capacitate maximă, 500 locuri, pe durata întregului an calendaristic, atât prin asigurarea serviciilor specifice taberelor – cu pondere importantă în perioada vacanțelor școlare, dar și prin asigurarea cadrului de pregătire și pentru practicarea mai multor sporturi – activități desfășurate pe perioada întregului an. Copiii vor putea fi antrenați și în diverse activități recreative specifice zonei Bucovinei: prelucrarea lemnului, încondeierea ouălor, gastronomie, precum și drumeții, echitație, plutărit, recoltare fructe de pădure etc. Interesant faptul că, la un moment dat, în aceeași perioadă, multe familii se pot regăsi cu toții în Bucovina, copiii în această tabără iar părinții la pensiunile din zonă”, a declarat Gheorghe Flutur, conform Suceava News. 

MTS va depune un proiect de finanțare la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Gheorghe Flutur a mai spus că această tabără poate fi inclusă în viitoarea stațiune turistică „Bucovina”, să devină un punct de atracție turistică național. 

Sursa foto: https://img.svnews.ro

Share:

Lasă un răspuns