S-au amânat noile măsuri de relaxare

Share:

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat că s-a decis amânarea măsurilor de relaxare anunțate pentru 1 iulie, având în vedere numărul mare de noi cazuri COVID-19.

Decizia a fost luată în urma recomandărilor făcute de specialiștii din Grupul Tehnico-Științific, în urma evaluării noilor cazuri raportate în ultimele două săptămâni. Ministrul Sănătății a precizat că regulile de prevenire a virusului nu au fost respectate în ultimele două săptămânii, astfel a crescut numărul de infectări. 

„În măsura în care evoluția va deveni favorabilă, ne gândim și la alte măsuri de relaxare. În perioada următoare, văznd că avem stabilă o săptămână în care scade numărul de cazuri noi și transmiterea comunitară scade și ea, atunci putem să ne gândim la măsuri de relaxare. Rămâne ca fiecare intre noi să gestionăm fiecare măsură de relaxare.

Suntem într-un moment în care gestionăm viitorul acestei pandemii. Acu 3-4 săptămâni eram pe pantă descendentă, cu rată de transmitere 0,6-0,7, număr de cazuri care scăzuse sub 200. A urmat cea de-a treia perioadă cu măsuri de relaxare, weekendurile prelungite, poate și unele îndemnuri la nerespectarea unor reguli și bagatelizarea acestei pandemii și am tot observat foarte rapid creșterea numărului de cazuri noi. Situația nu este doar la noi, este și în alte țări europene, dar la noi recrudescența a fost parcă mai acută”, a explicat Nelu Tătaru, conform Digi24. 

De asemenea, ministrul Sănătății a mai spus că se va gândi și la impunerea unor restricții în anumite localități, dacă va fi necesar, pentru a evita extinderea focarului. 

Sursa foto: http://dms.mpinteractiv.ro

Share:

Lasă un răspuns