21 de angajați vietnamezi ai unei firme de construcții din Iași, confirmați cu virusul Covid-19

33
0
Share:
Sursă foto: iasitvlife.ro

Compania de construcții Conest din Iași a anunțat sâmbătă că 21 de persoane din grupul celor 52 de muncitori vietnamezi, angajați ai companiei sale, au fost, vineri, depistați pozitiv la testul Coronavirus. Reprezentanții companiei au precizat că aceștia au fost internați la Spitalul Clinic Căi Ferate (CFR) din Iași și că au forme ușoare ale infecției.

Potrivit unui comunicat emis sâmbătă de compania de construcții, cei 21 de muncitori depistați pozitiv au fost izolați vineri, iar sâmbătă, în urma evaluării efectuate de medicii Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași au fost internați la Spitalul CFR.

Compania a transmis că membrii conducerii sale țin permanent legătura cu medicii de la Spitalul CFR și, potrivit lor, angajații depistați pozitiv au forme ușoare ale infecției cu COVID 19.

Ceilalți 31 de angajați vietnamezi testați negativ au fost relocați într-un spațiu sigur din punct de vedere sanitar.

„Precizăm faptul că muncitorii vietnamezi au lucrat în echipe distincte pe șantierele Conest. În același timp, în permanență s-a lucrat în spații deschise asigurând normele de distanțare. Transportul muncitorilor a fost făcut cu respectarea normelor de distanțare, fără ca angajații vietnamezi să interacționeze cu ceilalți angajați. Nu au părăsit incinta șantierelor și nu au intrat în spații publice. Compania le asigură mesele prin servicii de catering. Încă de la izbucnirea pandemiei COVID-19, Conest a aplicat toate măsurile prevăzute de legislație și a pus la dispoziția tuturor angajaților materiale de protecție: măști, mănuși și dezinfectant. Cei 52 de angajați vietnamezi fac parte din echipa Conest de mai bine de trei ani” a declarat directorul general al companiei Conest, Irinel Tofan.

Compania de construcții a precizat că testele au fost efectuate la inițiativa sa și că această situație nu va afecta lucrările derulate în municipiul Iași.

Share:

Lasă un răspuns