Restaurantele rămân închise și după 1 iulie

13
0
Share:
Sursă foto: Digi FM

Grupul de suport tehnico-ştiinţific a decis că de la 1 iulie nu se vor lua noi măsuri de relaxare și, potrivit unor surse, urmează  să fie actualizată și lista cu țările considerate „roșii”. Hotărârea a fost luată în urma creșterii uriașe a numărului de cazuri de persoane infectate cu coronavirus.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, de asemenea, că miercuri va avea o întrunire cu toate instituţiile de control pentru a decide un plan de măsuri. Acesta s-a arătat înrijorat de faptul că nu se respectă măsurile de limitare a răspândirii epidemiei de coronavirus, numărul de cazuri fiind în creştere constantă.

„Miercuri voi convoca toţi miniştrii şi toate instituţiile statului care au atribuţii de control, de la Ministerul Afacerilor Interne, Poliţie, Jandarmeriei, până la Ministerul Sănătăţii prin direcţiile de sănătate publică, ANPC, ANSVSA, pentru a face o analiză a planului de măsuri pentru a asigura respectarea regulilor. S-a văzut clar că în foarte multe locuri nu sunt respectate regulile şi există un risc de transmitere a virusului crescut din cauza nerespectării acestor reguli. Şi pe plajă, dacă la început aşezarea a fost conformă, încetul cu încetul s-a intrat într-o devălmăşie şi nu s-a mai respectat nicio regulă. Înţeleg că este o aglomeraţie, dar şi pe terase trebuie respectate normele de distanţare care sunt stabilite, aici poate trebuie gândită o altă programare a mersului la masă şi în alte locuri. Chiar m-a îngrijorat, vă spun sincer, am văzut nişte imagini în care aproape nu s-a mai respectat nicio regulă”, a declarat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă, potrivit Antena 1.

 

Share:

Lasă un răspuns