Orban va ataca legea dublării alocațiilor dacă va fi susținută de PSD

50
0
Share:

Premierul Ludovic Orban a declarat sâmbătă, 1 august, că liberalii vor ataca la Curtea Constituțională prevederea de a dubla alocațiile pentru copii, dacă PSD va susține în continuare această dublare. 

„Odată ce a fost adoptată OUG, începând cu luna august se majorează alocaţiile cu 20 la sută. Noi am decis dublarea alocaţiilor, dar din mai mulţi paşi. (…) Evident că, dacă în populismul lor, care nu are la bază niciun fundament economic şi care arată lipsa de grijă şi responsabilitate faţă de binele României, dacă pesediştii vor ţine în continuare pe această monedă cu dublarea alocaţiilor, sigur că o vom ataca la CCR pe un motiv foarte simplu şi anume acela că nu poţi să generezi cheltuieli pentru care nu există resurse financiare”, a precizat premierul în conferința de presă

În cadrul aceleiași conferințe, a spus că se fac mai multe evaluări privind creșterea pensiilor. „Garantez că pensiile vor creşte şi vor creşte cu minim 10 la sută, ceea ce nu este puţin lucru. În toată Europa, în toată lumea economiile au căderi masive provocate de epidemia de cononavirus şi aproape în nicio altă ţară nu se cresc venituri: pensii, alocaţii. Cu toate astea, Guvernul pe care îl conduc va face această majorare. Singurul mesaj pe care vreau să-l transmit este că o vom face astfel încât să şi putem plăti pensiile crescute în funcţie de evoluţiile prognozate ale economiei româneşti şi ne dorim să creştem în continuare pensiile, dar numai pe baza unei creşteri economice sănătoase”, a declarat Ludovic Orban. 

Premierul a spus că reprezintă un efort uriaș să crești alocații și pensii într-o perioadă de cădere economică.

Sursa foto: http://www.facebook.com

Share:

Lasă un răspuns