Discuții despre deschiderea restaurantelor
Reprezentanții Executivului și cei din industria HORECA s-au întâlnit joi, 2 iulie, la Palatul Victoria, pentru a discuta despre un set de reguli de protecție sanitară care să fie aplicate în resturante odată ce vor relua activitatea.
Reprezentanții Horeca au precizat că vor oferi sprijinul și expertiza pentru punerea în aplicare a măsurilor incluse în Planul Național de Investiții și Relansare Economică, asupra turismului. Premierul Ludovic Orban a explicat că scopul demersului este să lucreze „pentru siguranţa clienţilor şi pentru a le oferi încredere că atunci când restaurantele îşi vor relua activitatea serviciile vor fi oferite în condiţii de protecţie şi nu va exista riscul îmbolnăvirilor”, conform anunțului postat de Guvern pe Facebook.
Daniel Mischie, președintele Hora, a spus că ar fi posbil ca restaurantele să se deschidă săptămâna viitoare. La finalul săptămânii, o comisie formată din autorități, ANSVSA și patronate vor clarifica normele de aplicare. Printre normele propuse, se menționează distanța între mese, purtarea obligatorie a măștilor de către angajați, iar la masă vor fi maxim patru clienți. Numărul maxim permis de persoane la evenimentele din interior va rămâne de 50.
La întâlnire au fost prezenți prim-ministrul Ludovic Orban, Virgil Popescu, ministrul Economiei, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului și reprezentanți HORECA.
Sursa foto: http://www.facebook.com