Traficant de droguri italian, prins la Iași

34
0
Share:

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași împreună cu EUROJUST, procurori D.I.I.C.O.T – S.T. Iași, Direcția de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, Centrul de Cooperare Polițienească și polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale, Birouri Urmăriri Iași, au participat la o acțiune pentru combaterea traficului de droguri de mare risc la nivel internațional. 

Activitățile au fost desfășurate în cadrul operațiunii internaționale Los Blancos, care a avut loc pe teritoriul mai multor state europene: România, Italia, Olanda, Germania, Grecia, Ungaria, Spania, Albania, Franța și Emiratele Unite. Acțiunile au vizat o rețea de traficanți de cocaină care acționa la nivel internațional. Acesta ar fi fost formată din traficanți de droguri ecuadorieni, columbieni, albanezi, care ar fi fost implicați în distribuția de cantități foarte mari de cocaină prin celule situate în diferite țări europene.

Pe teritoriul României, operațiunea a vizat unul dintre membrii, un bărbat. La data de 15 septembrie 2020, s-au efectuat două percheziții domiciliare la adresele persoanei și s-a pus în executare un mandat european de arestare pe numele persoanei vizate, emis de autoritățile judiciare italiene. Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași au dispus reținerea pentru 24 de ore. Pe 16 septembrie, judecătorii Curții de Apel Iași au emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, până la extrădarea acestuia în Italia.

La operațiunea Los Blancos au participat și polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale al IPJ Iași și jandarmi ai IJJ Iași. 

Sursa foto: http://ziare.com

Share:

Lasă un răspuns