Sindicaliștii ieșeni din învățământ cer instanței anularea ordinului referitor la cursurile elevilor din ani terminali

67
0
Share:
Sursă foto: RomâniaTV.net

Reprezentanții filialei ieșene a Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar (USLIP) a depus, luni, la Curtea de Apel Iași acțiunea prin care solicită revocarea Ordinului 4220 din 12.05.2020, Ordin comun al Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi al Ministerului Sănătăţii, privitor la desfășurarea cursurilor din școli și licee în cazul elevilor care vor da examene naționale și se vor prezenta la școală în perioada următoare.

Ordinul face referire la condiţiile în care ar trebui să se desfăşoare cursurile de pregătire din perioada 2 – 12 iunie, cu elevii care susţin examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat.

„Toate memoriile pe care le-am făcut până în prezent (către Administraţia Prezidenţială, Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Ministerul Sănătăţii, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă) prin care am solicitat răspunsuri la problemele punctuale care vor apărea în unităţile şcolare, au rămas fără niciun răspuns. Acest lucru demonstrează în egală măsură şi reaua-credinţă din partea instituţiilor precizate, dar şi lipsa soluţiilor la problemele ridicate de către USLIP IAŞI”, se arată într-un comunciat emis luni de USLIP Iași pe pagina de Facebook.

USLIP Iași precizează că, în prezent, cel mai relevant aspect este sănătatea elevilor și a cadrelor didactice, situație care pare să nu poată fi garantată de către instituțiile Statului Român.

Totodată, reprezentații USLIP Iași consideră că singura modalitate care poate garanta în conjunctura actuală sănătatea angajaţilor din învăţământ, a elevilor şi a familiilor acestora ar putea consta în echivalarea examenelor cu media anilor de studii sau orice formulă care presupune luarea în calcul a mediilor pe discipline sau ani de studiu.

Share:

Lasă un răspuns