Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași va avea o ambulanță nouă pentru transportul neonatal

Share:
Sursă foto: Consiliul Județean Iași Facebook

Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași va avea o nouă ambulanță pentru transportul neonatal, după ce reprezentanții unității medicale au declarat că în prezent folosesc o ambulanță pentru acest tip de transport din 2004. Maternitatea a lansat procedura de licitație pe site-ul electronic de Achiziții Publice.

Valoarea estimată a autospecialei de transport medical a nou-născuților este de 1.218.400 lei, fondurile fiind asigurate de Consiliul Județean.

„Ambulanța pe care o folosim acum este din anul 2004. În fiecare an, cu aceasta au fost transportați în condiții speciale, în medie, 350 de copii. Am avut misiuni în toate județele Moldovei, iar atunci când a fost necesar am ajuns și la București sau Târgu Mureș cu copii cu malformații cardiace. Acum, autospeciala este depășită moral”, a declarat prof. dr. Maria Stamatin, șefa Secției de Neonatologie a Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie ”Cuza Vodă”.

Aceasta a spus că, pentru a avea transport sigur atât pentru cadrele medicale, cât și pentru nou-născuți, este nevoie de o autospecială, performantă, care să asigure toate condițiile medicale și de transport în siguranță.

„Încă din momentul în care ni s-a solicitat ajutorul, am promis că vom aloca fondurile necesare ca această investiție să se concretizeze. Maternitatea are nevoie de o ambulanță performantă, știu că cea pe care au folosit-o până acum era veche și mai știu cu câtă dedicare se implică medicii de la secția de Neonatologie alături de doamna profesor Stamatin pentru a salva viețile pruncilor nou-născuți. Actul medical are nevoie de cele mai bune condiții pentru a fi realizat așa că, nu puteam decât să sprijinim un astfel de demers”, a spus președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa.

Potrivit Consiliului Județean Iași, anual, peste 1000 de nou-născuți beneficiază de tratamente inovatoare și monitorizări complexe la cele mai înalte standarde de îngrijire.

O autospecială de neonatologie asigură transportul nou-născuților în condiții de terapie intensivă, este dotată cu incubator, ventilator, echipament complex de monitorizare și administrare a tratamentelor.

Ofertele în vederea achiziționării pot fi depuse în cadrul procedurii de licitație până pe 15 iunie 2020, ora 15:00.

La maternitatea ieşeană ajung toate cazurile grave de prematuritate din regiunea Moldovei, iar Secția Clinică Neonatologie II găzduiește cea mai mare unitate de Terapie Intensivă Neonatală din România.

Share:

Lasă un răspuns