Drumul Prăjeni – Plugari – limita cu județul Iași va fi asfaltat

Share:

Consiliul Județean Botoșani a anunțat că a demarat procedura de licitație publică, prin intermediul Direcției Județene de Drumuri și Poduri. Astfel, tronsonul de drum Prăjeni – Plugari va fi asfaltat. 

Mai exact, este vorba despre Drumul Județean 282 B Flămânzi – Prăjeni – limita cu județul Iași, secțiunea de drum în lungime de 2.77 km dintre localitățile Prăjeni și Plugari. Se va completa covorul asfaltic în două straturi de aproximativ 12 km, care a fost turnat anul trecut. 

Proiectul de modernizare are în vedere următoarele lucrări:

  • aplicarea unui strat de balast în grosime de 25 cm;
  • aplicare unui strat de balast stabilizat cu lianți în grosime de 22 cm;
  • turnarea unui strat de legătură în grosime de 6 cm;
  • turnarea unui strat de uzură din beton asfaltic în grosime de 4 cm;
  • execuția de rigole și podețe. 

„Sunt conștient că modernizarea acestei porțiuni de drum județean este mult așteptată de către toți șoferii botoșăneni care au nevoie de un traseu de legătură scurt și rapid cu județul Iași. Deși mi-am dorit să se poată asfalta DJ 282 B Flămânzi – Prăjeni, în întregime, încă de anul trecut, acest lucru nu a fost posibil din cauza statutului juridic al celor 2,77 de km care figurau ca fiind drum de piatră, impunându-se astfel întocmirea unui proiect separat”, a declarat Dorin Birta, vicepreședintele CJ Botoșani, pe pagina sa de Facebook.

Lucrările scoase la licitație au valoarea de 8.566 de milioane de lei, fără TVA. Termenul de deschidere a ofertelor este 27 iulie, iar execuția lucrărilor va avea ca termen un an de la semnarea contractului. 

Vicepreședintele CJ spune că primul strat de asfalt ar putea fi realizat până în toamna acestui an, dacă se respectă calendarul de lucrări.

Sursa foto: https://nordestnews.ro

Share:

Lasă un răspuns