Spitalul Județean Galați are, începând de luni, o stație de sterilizare e echipamentelor medicale

Share:
Sursă foto: Viațaliberă.ro

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” din Galați a fost dotat luni cu o stație de sterilizare a echipamentelor medicale, achiziționată din bugetul Consiliului Județean Galați. Cu ajutorul acesteia, instrumentele și echipamentele medicale vor fi sterilizate într-un timp mai rapid decât înainte.

Potrivit președintelui Consiliului Județean (CJ) Galați), Costel Fotea, stația de sterilizare a costat mai bine de 1,3 milioane de lei.

„Astăzi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă a ajuns un sistem performant pentru sterilizarea echipamentelor medicale. Astfel, vom reuşi să reducem timpul de sterilizare a instrumentarului medical şi va creşte siguranţa pacienţilor. În plus, amenajăm şi spaţiul unde vor fi instalate în cel mai scurt timp noile echipamente de sterilizare”, a declarat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Acesta a precizat că în 2020, Consiliul Județean Galați plănuiește să investească în aparatura medicală modernă a spitalului județean, peste 51 de milioane de lei.

Share:

Lasă un răspuns