Galați: Focar de coronavirus la căminul „Sfântul Spiridon”

37
0
Share:
Foto: www.zf.ro

Un număr de 42 de persoane asistate în căminul „Sfântul Spiridon” din Galați și 11 persoane angajate au fost confirmate cu infecție cu coronavirus.  Autoritățile susțin că cele peste 50 de persoane fuseseră testate în urmă cu circa 2 săptămâni iar rezultatele ieșiseră negative.

„Pentru mine, şi vorbesc în nume personal, ce se întâmplă la acest centru nu se poate explica. Au fost testaţi acesti oameni, nu au fost probleme, acum vine un val de perspoane infectate. Nu-şi poate explica nimeni, pentru că după ce s-au făcut testări, după ce au fost decese acolo, procedurile s-au respectat. Au fost luate toate măsurile. Dati-mi voie să suspectez …şi cei care vin să ia testele tare mă tem că au putut să introducă şi dumenealor infecţia în acel centru, prin simpla lor prezenţă. O fi un cumul de factori care a dus la acest nou val sau pur si simplu testele nu sunt de calitate”!, a declarat Picu Apostol Roman, viceprimarul Galaţiului, citat de Antena 1.

La căminul pentru persoane vârstnice „Sfântul Spiridon”, aflat în subordinea Primăriei Galaţi, erau 139 de persoane asistate înainte de izbucnirea pandemiei. Între timp, 104 asistaţi au fost infectati cu noul coronavirus, 16 au decedat iar 3 s-au vindecat. Din rândul personalului angajat în această unitate, în număr de 67, 28 au fost contaminate și doar 3 s-au vindecat (sursă: Antena1)

Share:

Lasă un răspuns