Au început lucrările de construcție la Drumul de Centură Galați

153
0
Share:
Sursă foto: Costel Fotea Facebook

Președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, Costel Fotea a anunțat, luni, că au început lucrările pentru Drumul de Centură al județului Galați, o investiție de peste 30 de milioane de euro.

Acesta susține că drumul va fi modernizat de la zero și că primele lucrări vor viza podul hobanat, cea mai complexă parte a lucrării. Podul va avea o lungime de de aproape 500 de metri, patru benzi de circulație și trotuare.

„În acest moment, constructorul lucrează la pilonul central al podului, care va avea o înălţime de 62 de metri. Podul suspendat va scurta lungimea actuala a Drumului de Centură cu aproximativ doi kilometri, astfel încât conducătorii auto nu vor mai fi nevoiţi să intre în oraş pentru a-şi continua drumul pe varianta ocolitoare a Galaţiului. De asemenea, constructorul va începe să lucreze şi pe tronsonul de pe strada Macului, de la intersecţia cu strada Traian şi până la intersecţia cu strada Calea Prutului”, a scris Costel Fotea pe pagina sa de Facebook.

Președintele CJ Galați a precizat că, odată ce proiectul va fi implementat, va crește siguranța participanților la trafic, acesta va fi fluidizat în zonă, va fi redus riscul accidentelor rutiere și va scădea timpul petrecut în trafic.

El a afirmat că la finalul acestor lucrări vor fi create noi locuri de muncă.

Potrivit sursei citate, la finalul lucrărilor, Drumul de Centură va avea patru benzi de circulaţie de la intersecţia cu bulevardul Brăilei şi până la ieşirea în bulevardul George Coşbuc. Vor fi făcute exproprieri în zonele în care este nevoie, astfel încât drumul să fie extins la patru benzi, însă acestea nu vor fi realizate anul acesta.

Lucrările la Drumul de Centură se vor desfăşura etapizat, fără ca circulația să fie total întreruptă. .

 

Share:

Lasă un răspuns