Administrator cercetat pentru trafic de substanțe toxice, la Galați

Share:


Inspectoratul de Poliție Județean Galați au transmis luni, 10 august, că au fost descoperite într-o magazie din comuna Vlădești, județul Galați, produse și substanțe toxice. 

Controlul la punctul de lucru a fost efectuat pe data de 7 august, de către polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Galați. „Aici, într-o magazie, au fost descoperite 2 kg. de insecticid, produs clasificat „foarte toxic”, deținută ilegal și 73 litri de produse de protecția plantelor, expirate, față de care administratorul societății nu luase măsura neutralizării printr-o firmă autorizată. La  același control, polițiștii au găsit 35.000 kg. de azotat de amoniu, depozitat în condiții improprii”, se arată în informarea Poliției Române

Administratorul societății este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de produse și substanțe toxice, neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase devenite deșeuri. De asemenea, mai este cercetat și pentru nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și a produselor de protecția plantelor numai ambalate și în locuri protejate. 

Sursa foto: Poliția Română

Share:

Lasă un răspuns