200 de calculatoare recondiționate, donate elevilor din Bacău

15
0
Share:

Asociația Ateliere Fără Frontiere, în parteneriat OMV Petrom, a donat aproximativ 200 de calculatoare recondiționate elevilor din familii fără posibilități materiale din 14 școli din județul Bacău, în cadrul unui proiect intitulat „Solidaritate prin educație”.

„Anul școlar a luat sfârșit de curând, însă nevoia de echipamente IT care să faciliteze educația digitală persistă, de aceea este importantă pregătirea pentru reluarea orelor de curs din toamnă în condiții optime. Școlile se îngrijesc să asigure accesul elevilor la educație digitală în laboratoarele de informatică sau la educația online de acasă, în funcție de măsurile care vor fi stabilite la nivel național.

În acest context, Ateliere Fără Frontiere continuă sprijinul elevilor din medii defavorizate și în a căror case nu există calculatoarele necesare accesării cursurilor și resurselor online pregătite de cadrele didactice, ca urmare a măsurii de suspendare a orelor școlare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus”, au menționat reprezentanții proiectului într-un comunicat publicat pe edupedu.ro.

Proiectul s-a desfășurat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bacău care a identificat 14 unități școlare din județ ce au preluat și distribuit calculatoarele donate de Ateliere Fără Frontiere cu sprijinul financiar al OMV Petrom, urmând ca echipamentele IT să fie folosite la dotarea laboratoarelor de informatică din aceste școli odată cu reluarea cursurilor.

Share:

Lasă un răspuns