Ministrul Sănătății: activitatea Spitalului Judeţean de Urgență Focșani trebuie să se reia, deși suntem într-un context COVID

18
0
Share:
Sursă foto: Doctorul Zilei

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, astăzi, că activitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) „Sf. Pantelimon” din Focşani „trebuie să se reia, chiar dacă suntem într-un context COVID”, potrivit Agerpres.

„Activitatea SJU Focşani decurge normal în acest moment, eu sper să decurgă şi în continuare. De altfel, am şi atras atenţia astăzi că spitalul este o unitate medicală în slujba pacientului. Nu vreau să văd cozi pe la poartă, pe la uşă, activitatea medicală trebuie să se reia chiar dacă suntem într-un context COVID. Trebuie să avem grijă de patologia non-COVID”, a subliniat Ministrul Sănătății, citat de http://agerpres.ro.

„Judeţul Vrancea are creşteri la fel ca în celelalte judeţe. Suntem totuşi la aproape 900 de cazuri, într-un context în care astăzi suntem în a patra zi în care avem peste 300 de cazuri noi la nivel naţional şi peste 184 de cazuri în Terapie Intensivă. Am evaluat secţia de Boli Infecţioase. Există în judeţul Vrancea şi un focar la Dumbrăveni… Rămâne să gestionăm tot ce înseamnă Focşani, Dumbrăveni şi Adjud ca şi spital, cu ajutorul deocamdată şi al spitalelor din jur, cum este spitalul Bârlad sau (spitalul n.red.) Tecuci, pentru a putea gestiona cazurile COVID-19″, a adugat Nelu Tătaru, citat de sursa menționată.

Acesta a indicat un set de recomandări pentru autoritățile medicale și județene și nu a exclus şi posibilitatea carantinării anumitor zone unde există focare. Ministrul Sănătății și-a exprimat convingerea că respectarea în continuare a precauţiilor de către populaţie poate duce la o viaţă „cvasi-normală” după 15 iulie.

http://agerpres.ro

Share:

Lasă un răspuns