Bombă din al Doilea Război Mondial, descoperită în municipiul Focșani

45
0
Share:
Sursă foto: ISU Vrancea Facebook

Reprezentanții echipei pirotehnice din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea au înlăturat, miercuri, o bombă de aruncător calibru 82 mm, din al Doilea Război Mondial, descoperită în urma unor săpături pentru construcții, la fosta platformă MOPAF de pe b-dul Bucureșți, din municipiul Focșani.

Muniția a fost preluată și transportată în condiții de siguranță la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii, a anunțat, miercuri, ISU Vrancea pe pagina sa de Facebook.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea revine cu un apel către populaţie, privind modul de comportare în situaţiile descoperirii unor elemente de muniţie.

„Astfel, sunt interzise: atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte, lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă, demontarea de la muniţii a focoaselor sau a altor elemente componente, joaca minorilor cu diferite elemente de muniţie, ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau în locuinţe”, a precizat ISU Vrancea.

Reprezentanții ISU au spus, de asemenea, că populaţia trebuie să cunoască faptul că în zonele în care există sau se presupune existenţa unor muniţii neexplodate este interzis: accesul persoanelor şi în special al copiilor, executarea de săpături manuale sau cu mijloace mecanice, executarea unor lucrări funciare și circulaţia vehiculelor, oamenilor sau animalelor.

În cazul în care descoperiți elemente de muniții neexplodate sau luați la cunoștință despre existența lor, trebuie să anunțați imediat structurile abilitate în gestionarea acestui risc, prin apel la numărul unic de urgenţă 112.

Autoritățile avertizează că neutralizarea și distrugerea munițiilor se execută numai de către subunitățile pirotehnice care au pregătirea și dotarea cu aparatură specială pentru această misiune periculoasă.

Nerespectarea acestor reguli poate produce rănirea gravă sau chiar decesul celor implicați.

Share:

Lasă un răspuns