A fost semnat Certificatul de Urbanism pentru porțiunea autostrăzii A7 Focșani – Bacău

55
0
Share:
Sursă foto: dcnews.ro


Președintele Consiliului Județean (CJ) Vrancea Marian Oprișan a anunțat miercuri că a semnat Certificatul de Urbanism pentru porțiunea autostrăzii A7 Focșani – Bacău, în vederea autorizării executării lucrărilor de construcții. 

„În urmă cu două luni, în data de 16 iulie a.c., am semnat și Certificatul de Urbanism pentru porțiunea autostrăzii A7 Buzău-Focșani”, a anunțat, miercuri, președintele CJ Vrancea Marian Oprișan pe pagina sa de Facebook.

Acesta a amintit că, în luna august a anului 2019 a organizat la sediul Consiliului Județean Vrancea o întâlnire între reprezentații Consitrans SRL, primarii localităților tranzitate de autostradă, reprezentați ai MAPN, ANIF, Apele Române, Secția de Drumuri Naționale, ISU pentru stabilirea detaliilor și avizelor în cadrul studiilor de impact și a studiilor de trafic.

Marian Oprișan i-a acuzat pe ministrul dezvoltării Ion Ștefan și pe ministrul sănătății Nelu Tătaru că întârzie și tergiversează răspunsul referitor la noul spital pe care autoritățile vor să îl construiască la Focșani.

„Spre deosebire de actualii guvernanți PNL, ministrul Grindă de la Dezvoltare și ministrul Tătaru de la Sănătate, de la care așteptăm de șapte luni de zile un răspuns și care stau în sertar cu studiul de prefezabilitate de la noul Spital pe care dorim să îl construim în Focșani, care am cerut să fie inclus în Strategia Națională de Sănătate, eu, în calitate de președinte al CJ Vrancea am semnat certificatele de urbanism pentru autostrada Moldova în mai puțin de 48 de ore”, a declarat Oprișan.

În județul Vrancea, sectorul autostrăzii Focșani – Bacău are o lungime totală de 52 kilometri.

Potrivit președintele CJ Vrancea Marian Oprișan, autostrada este în faza elaborării studiului de fezabilitate, iar investiția este derulată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

 

Share:

Lasă un răspuns