CJ Vrancea spune că lucrările de construcție la drumurile județene nu afectează accesul în centrele de vinificație

19
0
Share:
Sursă foto: lumeasatului.ro


Consiliul Județean (CJ) Vrancea a transmis, luni, pe pagina sa de Facebook, că lucrările de construcție pentru drumurile județene nu afectează producția de struguri și accesul în centrele de vinificație, declarând totodată că, deși Federația Viticultorilor din România nu a atras atenția autorităților județene, acestea au luat măsuri, astfel încât producția de struguri să nu fie afectată.

CJ Vrancea a declarat, luni, într-o postare pe pagina sa de Facebook că, deși Federația Viticultorilor nu a atras atenția autorităților județene cu privire la lucrările care se efectuează în acest moment pe drumurile județene și la  pericolul acestora pentru producția de struguri, instituția a luat măsuri și a solicitat companiilor să execute lucrări provizorii pentru accese în proprietăți și accese în centrele de vinificație.

În prezent, se lucrează pe drumurile județene DJ 205 B care traversează localitățile Dumbrăveni, Gugești, Popești, Urechești, Budești, Cotești, Blidari, Bonțești, Dălhăuți, Faraoanele, Râmniceana, Beciu și Odobești și DJ 205 C, care traversează localitățile Golești – Vîrteșcoiu- Odobești.

„Reiterăm că, pe sectoarele de drum reprezentând accese în proprietăți se vor realiza lucrări provizorii, urmând ca lucrările definitive să fie continuate atunci când procesul investițional va cere acest lucru”, se arată în postarea CJ Vrancea.

Răspunsul CJ Vrancea a apărut după ce Federația Viticultorilor a declarat că lucrările de modernizare a drumurilor judeţene şi comunale pun în pericol valorificarea producţiei de struguri de către fermierii din mai multe localităţi.

„Consiliul Judeţean (CJ) şi firmele care lucrează pe aceste drumuri ar fi trebuit să ia măsuri în vederea asigurării circulaţiei viticultorilor, pentru că este o perioadă foarte importantă pentru noi, în care ne valorificăm roadele activităţii de un an. Nu înţeleg cum nimeni nu se gândeşte la noi, pentru că suntem într-o situaţie disperată. Chiar dacă pe viitor aceste drumuri asfaltate ne vor fi de mare ajutor, executarea lucrărilor nu trebuie să ne împiedice să ne vindem strugurii. Noi putem înţelege că lucrurile bune se fac greu, dar dacă acest ‘greu’ înseamnă falimentarea viticultorilor, atunci este clar că este nevoie de o schimbare în managementul acestor proiecte, pentru că este inadmisibil să ne pierdem munca de un an. Facem apel către autorităţile responsabile din comuna Vârteşcoiu şi CJ Vrancea să ia de urgenţă toate măsurile necesare pentru a asigura circulaţia viticultorilor”, a declarat președintele Federației Viticultorilor Toader Manole, conform AGERPRES.

Judeţul Vrancea deţine cea mai mare suprafaţă viticolă din ţară, circa 10% din suprafaţa viticolă a României, respectiv 26.000 de hectare de viţă de vie.

Share:

Lasă un răspuns