Veteran de război din Gherghești, sărbătorit de Consiliul Județean la împlinirea a 100 de ani

43
0
Share:
Sursă foto: Consiliul Județean Vaslui Facebook


Președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui Dumitru Buzatu, vicepreședintele CJ Vasile Mariciuc, reprezentanți ai Primăriei Gherghești, ai Centrului Militar Județean Vaslui și ai Asociației Veteranilor de Război Vaslui l-au vizitat vineri pe Slt. (rtg), veteranul de război Gheorghe Marin, cu ocazia împlinirii a 100 de ani.
Întâlnirea cu veteranul a avut loc în curtea locuinței sale, iar cei prezenți au asistat la o lecție de istorie, prin rememorarea momentelor petrecute de acesta pe frontul de Vest în timpul celui de-al doilea război mondial.
„Din păcate, asemenea momente sunt tot mai rare, iar veteranii noștri se duc la cele veșnice unul după altul. Ar trebui ca la astfel de evenimente să participe și cei mai tineri, fiindcă veteranii sunt mărturii vii a ceea ce a însemnat cea de-a doua conflagrație mondială. Domnul Gheorghe Marin ne învaţă că datoria noastră morală este aceea de a cinsti memoria înaintaşilor care au plătit cel mai scump preţ, acela al vieţii şi al celor care au trăit în condiţii dificile, de război, departe de cei dragi, însă cu demnitate de român”, a spus președintele CJ Vaslui Dumitru Buzatu.
Potrivit unei informări de presă emise de CJ Vaslui, veteranul Gheorghe Marin a fost jandarm, în momentul când a fost trimis pe frontul de Vest.
El a făcut parte din Regimentul 35 Infanterie și a fost repartizat la pușca mitralieră, ajungând până la Carei, unde s-au dat cele mai crâncene lupte pentru eliberarea ultimei palme de pământ românesc. Acolo el a fost rănit la un picior.
După război s-a întors la Gherghești, unde și-a întemeiat o familie, având doi copii și mai mulți nepoți și strănepoți.
Share:

Lasă un răspuns