ISU Vaslui: 16 misiuni, din care 13 ale echipajelor SMURD

34
0
Share:
Sursă foto: www.isuvaslui.ro

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” Vaslui au transmis, marți, că pompierii au avut 16 misiuni, din care 13 ale echipajelor SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat şi asistenţei medicale, două misiuni de căutare şi o misiune de evacuare a apei.

În județul Vaslui, în urma ploilor torențiale de luni, s-au înregistrat cantităţi de apă însemnate: la staţia Vutcani – 50.1 l/mp, la Acumularea Poşta Elan – 33.3 l/mp, la Puieşti-32 l/mp, la Gura Văii-24 l/mp, la Acumularea Râpa Albastră -22 l/mp, la Dimitrie Cantemir – 48 l/mp, la Cuibul Vulturilor – 27.7 l/mp, iar la Acumularea Roşieşti-23.6 l/mp, potrivit http://a1.ro.

Secţia de pompieri Huşi a intervenit cu o autospecială, o barcă cu motor şi un echipaj specializat pentru căutarea unui bărbat în vârstă de aproximativ 30 de ani, dispărut din 20 iunie în râul Prut, în localitatea Râşeşti, comuna Drânceni, în punctul numit „La morăriţa”. El a intrat în râu pentru a recupera un buştean, s-a scufundat, dar nu a mai ieşit la suprafaţă. Căutările au fost suspendate pe timpul nopţii.

Totodată, luni seara, pomierii din Huși au intervenit cu o autospecială şi un echipaj specializat pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie, în localitatea Hurdugi, comuna Dimitrie Cantemir.

Potrivit sursei menționate mai sus, începând din jurul orei 22.00, Secţia de pompieri Huşi a intervenit cu o autospecială şi un echipaj specializat pentru căutarea/salvarea unei femei de aproximativ 77 de ani, care ar fi fost luată de viitura formată de râul Elan în localitatea Guşiţei, comuna Dimitrie Cantemir. Căutările au fost suspendate la ora 03:00 şi au fost reluate marţi dimineaţă, când femeia a fost găsită decedată, în apa râului Elan.

Cercetările privind circumstanţele şi cauza producerii acestui deces sunt efectuate de instituţiile abilitate.

Share:

Lasă un răspuns