ANM: Cod roșu de vreme severă, vineri după-amiază, în județele Vaslui și Galați

90
0
Share:
Sursă foto svnews.ro


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri după-amiază, o avertizare meteo imediată (nowcasting) de cod roșu de vreme severă în mai multe localități din județele Galați și Vaslui.

Astfel, până la ora 17.30 se vor semnala averse ce vor cumula 50 l/mp – în zonă, s-au acumulat în ultima ora 40 – 50 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină și vijelie în localitățile Matca, Munteni, Ghidigeni, Gohor, Țepu și Negrilești din județul Galați.

În județul Vaslui, respectiv în localitățile Roșiești, Hoceni, Dimitrie Cantemir, Vutcani se vor semnala până la ora 17.15 averse ce vor cumula 50 l/mp – în zonă s-au acumulat în ultima ora 40 – 50 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină și vijelie.

De asemenea, până la ora 17.30 se vor semnala averse ce vor cumula 50 l/mp – în zonă s-au acumulat în ultima ora 40 – 50 l/mp, grindină de medii dimensiuni, vijelie puternică și frecvente descărcări electrice în Vaslui, Banca, Pădureni, Muntenii de Jos, Hoceni, Albești, Costești, Oltenești, Tătărăni, Deleni, Viișoara și Crețești.

ANM precizează că avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate. De asemenea, avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.

Share:

Lasă un răspuns