DSP Vaslui: Persoanele peste 65 de ani și cele cu boli cronice se pot programa pentru vaccinarea împotriva Covid-19 prin mai multe modalități
Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a transmis astăzi că, de la începutul campaniei de vaccinare din județul Vaslui, demarată în data de 4.01.2021, au fost vaccinate până la data 18.01.2021, 2.626 de persoane. Reprezentanții DSP Vaslui au adus în atenția cetățenilor că, pentru asigurarea accesului tuturor categoriilor de persoane la programarea pentru vaccinare, au fost identificate mai multe posibilităţi de înscriere, pe fiecare etapă în parte.
DSP Vaslui a informat astăzi că, cetățenii județului se vor putea programa pentru vaccinul împotriva Covid-19, în etapa a II-a de vaccinare prin prisma mai multor modalități.
Astfel, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani şi persoanele cunoscute cu boli cronice se pot programa la vaccinarea împotriva COVID-19 utilizând oricare dintre următoarele modalităţi: prin intermediul medicilor de familie, individual, prin intermediul platformei programare.vaccinare-covid.gov.ro, prin contul unui aparţinător, prin intermediul platformei online (de pe un cont se pot înscrie până la zece persoane), prin call center (021.414.44.25) și prin structurile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor.
Persoanele care desfăşoară activităţi esenţiale vor fi programate de angajator prin intermediul platformei programare.vaccinare-covid.gov.ro.
„Vaccinarea nu este coniţionată de calitatea de asigurat. Persoanele eligibile se programează la vaccinare indiferent dacă sunt sau nu asigurate în sistemul de asigurări sociale de sănătate, programarea putând fi făcută prin intermediul oricărui medic de familie”, se arată într-un comunicat emis astăzi de către DSP Vaslui.
Centrele de vaccinare pentru etapa a II-a organizate la nivelul judeţului Vaslui în care se va desfăşura vaccinarea sunt următoarele:
- Vaslui: Clubul Pensionarilor, str. Donici, nr. 4;
- Bârlad: Sala de Sport – Şcoala Episcop Iacov Antonovici;
- Huşi: Sala de Sport – str. Al. Ioan Cuza, nr. 12.
Fiecare persoană care se va vaccina va primi o adeverinţă doveditoare de vaccinare care va cuprinde următoarele informaţii: numele şi prenumele persoanei vaccinate, data naşterii, vârsta, judeţul de domiciliu, număr şi serie CI, date despre vaccin: doza 1 (tip vaccin, produs, serie/lot, data expirării), doza 2 (tip vaccin, produs, serie/lot, data expirării), date despre centrul de vaccinare (nume centru de vaccinare, judeţ, medic coordonator/vaccinator), semnătura electronică a Registrului Electronic Naţional al Vaccinărilor.
Dovada vaccinării este pusă la dispoziţia persoanei vaccinate fie electronic, fie pe suport de hârtie pentru a-i permite acesteia să îşi ţină evidenţa între cele două vizite la centrul de vaccinare (doză iniţială şi rapel) şi pentru a-i pune la dispoziţie informaţiile esenţiale despre caracteristicile vaccinului administrat.
Reprezentanții DSP Vaslui au reamintit că vaccinarea este gratuită şi voluntară.