SJU Suceava va efectua teste COVID-19, la cerere, începând de miercuri

23
0
Share:


Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență (SJU) „Sf. Ioan cel Nou” Suceava au anunțat că se vor efectua teste pentru diagnosticarea COVID-19, la cerere, începând de miercuri, 9 septembrie. Testele se vor face la solicitarea persoanelor fizice sau juridice care nu fac parte din categoria pacienților aflați pe lista de prioritizare, în cazul cărora analizele sunt gratuite. 

Laboratotul SJU Suceava este avizat pentru realizarea testului Real Time PCR prin ordinul Ministerului Sănătății nr. 523 din 27 martie 2020. Programările se fac telefonic, la numărul 0787429714, între orele 08:00 – 16:00. De asemenea, programarea se face în două etape: exprimarea preferinței pentru dată și oră, în limita locurilor disponibile (maxim 45/zi) și confirmarea programării, în momentul validării plății de testare. 

Taxa este de 250 de lei și se poate vira bancar. Dovada plății poate fi trimisă pe adresa testarecovid19@spjsv.ro sau prin Whatsapp la numărul 0787429714. Solicitantul va completa un formular de cerere testare COVID-19 când se va prezenta la recoltare, la care se va anexa consimțământul informat și acordul pentru efectuarea testului. Recoltarea probelor se va face în Ambulatoriul Spitalului, de luni până vineri, în intervalul 08:00 – 15:00. 

Persoanele care se prezintă la recoltare nu trebuie să consume lichide sau alimente și să nu efectueze toaleta cavității bucale cu pastă de dinți cu fluor. Dacă vor exista pacienți confirmați pozitiv, Direcția de Sănătate Publică Suceava va începe ancheta epidemiologică pentru prevenirea răspândirii îmbolnăvirilor.

Sursa foto: https://www.capital.ro

Share:

Lasă un răspuns