Soluția pentru consolidarea malurilor râului Suceava

Share:

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a prezentat astăzi, 29 iulie, în cadrul conferinței de presă, soluția pentru consolidarea malurilor râului Suceava. Astfel, se are în vedere protejarea noii zone de agrement, care se află în proces de amenajare. 

Primarul a menționat că au fost trei variante, dar specialiștii au indicat că cea mai fezabilă este cea cu profile matalice. Lucrările ajung la 2.52 de milioane de euro. „Se forează și profilele metalice se fixează în pământ. Varianta are un avantaj adică nu trebuie să umbli în albia râului și nu trebuie să deviezi cursul de apă și este mult mai rapidă și mult mai ieftină”, a declarat Ion Lungu, în cadrul conferinței de presă.  

A doua variantă a fost cea cu gabioane, care ar fi costat 2.63 de milioane de euro, iar a treia variantă – cea cu saci, în valoare de 2.87 de milioane de euro. „Apele Române și-au dat acordul de principiu pentru lucrările de protecție. După ce vom aproba în Consiliul Local indicatorii tehnico economici vom merge din nou la Apele Române pentru a parafa acordul de parteneriat pentru această protecție de maluri”, a mai adăugat primarul. 

Consiliul Local va aproba indicatorii tehnico economici pentru varianta optimă. 

Sursa foto: http://la-suceava.ro

Share:

Lasă un răspuns