O tânără din Suceava, de profesie avocat, a obținut în instanță anularea hotărârii filialei PMP de a o exclude din partid
O tânără din Suceava, de profesie avocat, a obținut în instanță anularea hotărârii filialei PMP de a o exclude din partid, pierzând mandatul de consilier județean câștigat la ultimele alegeri.
“O altă victorie pentru mine, dar în special pentru politica de la nivelul județului nostru este dată de câștigarea procesului civil pe care l-am intentat împotriva hotărârii de excludere din cadrul PMP-Filiala Suceava.
De ce spun că este o victorie? Pentru că le-am demonstrat tuturor că în politică merită să lupți împotriva abuzurilor săvârșite de așa-zișii ,,lideri” politici.
Astfel, pentru cei care nu știu ce s-a întâmplat, vă aduc la cunoștință că la data de 17.12.2020, la propunerea și cu susținerea președintelui filialei PMP Suceava, s-a hotărât excluderea mea din cadrul partidului.
Fac precizarea că excluderea mea din partid a fost în mod vădit NELEGALĂ și NESTATUTARĂ, scopul acesteia fiind de a îmi pierde calitatea de consilier județean, urmând a fi propus un alt membru agreat de ,,domnul președinte”.
Ei bine, odată cu câștigarea acestui proces s-a dovedit că în politică nu mai merge cu favoritisme, slugărnicii și nepotisme, iar ca în orice alt domeniu din țara noastră, legea trebuie să primeze.
Pe lângă întâietatea legii, acest proces câștigat vine la pachet cu o altă lecție pentru politicienii ,,fumați și afumați”.
A venit timpul să faceţi loc oamenilor cu viziune, oamenilor care vor să muncească, să facă ceva pentru comunitate.
Cu toate acestea, cred că președintele PMP Suceava nu va înțelege ce se întâmplă nici de această dată și va face în continuare ce știe mai bine pentru Suceava, adică nimic productiv, urmărind doar interesele sale și ale partidului.
Partidele din România sunt instituții arhaice și dictatoriale, dependente sută la sută de resursele financiare ale unor grupuri interesate să preia controlul statului.
Cu foarte puține excepții, după 1990, nu a existat formațiune politică din România în care președintele de partid să nu se transforme într-un dictator al cărui singur obiectiv a fost să supraviețuiască la conducerea formațiunii, indiferent de rezultatele ei electorale, de administrare sau de guvernare.
Acest deficit de democrație la nivelul partidelor politice din România generează, în opinia mea, un influx de oameni dubioși, lipsiți de sisteme de valori, de atașamentul la o doctrină sau alta, de impostori sau, în cel mai bun caz, de carieriști superficiali, care văd în politică nu un serviciu public întors către societate, ci o modalitate de căpătuială rapidă.
Conchizând, vreau să transmit că justiția a învins din nou și va învinge ori de câte ori va fi nevoie!”, a scris Cristina Bucșă
Sursa: clujust.ro