Substanțele cu care s-a făcut deratizarea în blocul din Timișoara ar fi fost cumpărate la negru

48
0
Share:
sursa foto: tion.ro

Avocatul firmei care a realizat dezinsectia confirma ca substantele au fost cumparate fara factura, iar acestea au mai fost utilizate si in cadrul altor servicii.

Potrivit acestuia, bărbatul a recunoscut în fața procurorilor că a cumpărat substanțele fără documente legale.
„Substanțele le-a cumpărat de la o cunoștință care se ocupă, printre altele, cu vânzarea de astfel de substanțe. A zis că lucrează chiar la o firmă de profil, urmează să fie audiat în cursul zilei de astăzi acea persoană. Ele (n.r. substanțele) nu au fost cumpărate din ce am înțeles cu factură sau cu chitanță fiscală, prin urmare se prezumă a fi cumpărate din zona asta (n.r. piața neagră). (…) Au fost cumpărate fără facturi și fără a deține acte de proveniență legale. Probabil sunt niște substanțe care sunt puse într-un circuit public. Ele trebuie să aibă niște documente care trebuie să le însoțească. Le-a achiziționat de la un individ care cred că lucrează la o firmă. Nu cunosc detalii suplimentare”, a explicat Stăiculescu.
Administratorul firmei știa că substanțele achiziționate sunt mult mai puternice decât cele pe care le utiliza de obicei.
„Știa că sunt mai puternice, de aia le-a și folosit, ca să aibă un rezultat mai bun, care să fie satisfăcător. El știa că sunt mai tari decât cele care se folosesc în mod uzual, însă a spus că nu se aștepta la o astfel de situație de pe urma administrării acestor substanțe. Știa că sunt puternice, dar nu știa exact că sunt nocive pentru om sau că sunt letale, până la urmă, nu cunoștea aceste împrejurări.”, susține avocatul.
Mai mult, avocatul sustine că apartamentele în care s-a făcut dezinsecția nu ar fi fost locuite. „El a și primit asigurări, de altfel, că aceste locuințe nu sunt locuite și nu vor fi locuite în perioada următoare și urma să facă și igienizarea ulterioară în aceste locații. El a și sigilat, a închis omul aceste apartamente, le-a zăvorât, le-a închis cu cheia, le-a sigilat cu bandă adezivă. În situația în care el a înțeles că trebuie să le izoleze cât mai bine ca să nu fie urmări neplăcute și să reziste, până la urmă, acea soluție să își facă efectul mai bine”, a mai spus avocatul.
Va reamintim ca administratorul firmei a fost reținut pentru 24 de ore și va fi dus la instanță cu propunere de arestare preventivă, fiind acuzat de vătămare corporală, ucidere din culpă și trafic de produse sau substanțe toxice.
In urma acestui incident trei persoane – un bebeluș de 10 zile, un copil de 3 ani și mama acestuia din urmă – au decedat, iar alți 16 copii și 12 adulți au fost internați marți dimineață. Toate aceste persoane locuiesc în același bloc din Timișoara, unde la sfârșitul săptămânii a fost realizata dezinsecția și deratizarea. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a anunțat luni că pe casa scării a fost detectată o substanță neurotoxică.
Share:

Lasă un răspuns