Romașcanii confundă toaleta publică modernă cu spatele Casei de Cultură
În apropierea Casei de Cultură din municipiul Roman, reprezentanții municipalității au amenajat o toaletă publică, care a devenit funcțională luna trecută. Mare tam-tam a făcut presa locală atunci pe acest subiect….
De fapt, această toaletă ar fi trebuit amplasată în altă zonă, dar a apărut în zona Casei de Cultură, a declarat edilul Leonard Achiriloaei.
Toaleta ecologică va intra în funcțiune începând cu data de 1 noiembrie. Deși, inițial, am avut în atenție zona Policlinicii, am început demersurile în acea zonă. Personalul de la Policlinica stomatologică privată a făcut o interpelare. Am avut discuții la fața locului, nu au dorit sub nicio formă să amplasăm în acea zonă toaleta publică. În acel moment, am venit cu o soluție în zona centrală, cum a fost și în discuție anterior. Sperăm ca toate să fie puse la punct, iar de la 1 noiembrie să fie funcțională. Sigur, am montat și indicatoare de direcție, de semnalizare, tocmai pentru a o face cât mai cunoscută, a afirmat primarul Leonard Achiriloaei.
Tot primarul a declarat că a pus multe semne de semnalizare pentru a face publică această locație, noi nu am găsit acele „semne de semnalizare”, nu apare nici pe google maps. (sigur nu e vreun punct de atracție cultural….)
În anul 2021, foarte mulți cetățeni, turiști, etc, caută și pe google maps locații cu toalete publice. Pentru că în realitate, semnele acestea de semnalizare fizice nu pot fi amplasate în tot orașul pentru a ghida un turist spre o toaletă publică.
Am rezolvat noi problema localizării toaletei publice ca locație pe google maps și am adăugat noi locația. Aveam ceva treabă în zonă și ne-am gândit să ajutăm oamenii să găsească această toaletă închiriată de municipalitate, prețul de închiriere fiind de 134 lei + TVA/zi, inclusiv materialele dezinfectante necesare, lucrările fiind executate în regie proprie.
Ce am găsit când am vizitat toaleta publică?
Mirosul urinei era primul lucru care se simțea atunci când ușile se deschideau, dar nu înainte să se deschidă ușa, puteai să observi zeci de urme pe ușă. Apropo de materialele alea de dezinfectare inclus în prețul de 134 lei/zi.
După ce ușile s-au deschis și mirosul „plăcut” te-a întâmpinat cu „brațele deschise”, poți observa cât de îngrijită este.
Pe jos și pe pereți, era plin de hârtie igienică udă, posibil să fi fost un „defect” al sistemului de curățare automată, care nu necesită un personal auxiliar, dar puțin probabil.
Costul închirierii acestei toalete publice este de 134 lei + TVA/zi, inclusiv materialele dezinfectante necesare, lucrările fiind executate în regie proprie care toate ajung undeva pe la 58.200 de lei / an.
Toate aceste costuri sunt plătite de municipalitate.
Casa de Cultură din Roman este WC public
În spatele Casei de Cultură din municipiul Roman, la 5-10 m de toaleta publică, mai mulți cetățeni „s-au scăpat” pe ei și nimeni nu a nimerit toaleta publică. O fi fost din cauza semnalizării deficitare? Glumim.
Există și posibilitatea oamenilor de a refuza să intre într-un focar de infecție la cum arată toaleta publică de ultimă generație? Gândul lor o fi fost că este mai curat și „ecologic” să își facă nevoile lângă și pe Casa de Cultură.
Ne cerem scuze pentru pozele explicite, dar era nevoie!
Pe lângă aceste „mici probleme” , fațadele laterale ale clădirii, sunt pline de semne obscene și texte din limbajul popular.
Poliţiștii alături de bicicliști, în cadrul evenimentului “MTB Roman Maraton”