Primarul Târgu Neamț, despre posibila carantinare a orașului

Share:

Daniel Harpa, primarul orașului Târgu Neamț, a explicat astăzi, 31 iulie, printr-o postare pe Facebook, situația posibilă de a se închide orașul. 

Acesta a precizat că la Spitalul Târgu Neamț s-au efectuat, în ultimele zile, mai multe teste decât la orice punct de testare din județ. De asemenea, menționează că este singurul spital care mai face teste la cerere contracost. Dintre cazurile pozitive depistate în laborator, 40% nu sunt din orașul Târgu Neamț. 

„Nu este corect să fim stigmatizați ca focar Covid, doar pentru ca muncim și suntem responsabili. Ca un exemplu, în una din zilele trecute, în laboratorul nostru s-a lucrat pana la 12.00 noaptea și s-au facut 64 de teste, în timp ce spitalul Piatra Neamț, care este și spital Covid, făcuse cu puțin peste 20 de teste. Vă rog să raportați aceste cifre la numărul de locuitori al fiecărui oraș!”, a declarat Daniel Harpa. 

Astfel, primarul a spus că se va opune cu vehemență oricărei propuneri de carantinare a orașului și că această decizie nu este de competența Consiliului Local. 

Sursa foto: http://www.facebook.com

Share:

Lasă un răspuns