Vijelii puternice și averse torențiale în această după-amiază în județele Bacău și Neamț

27
0
Share:
Sursă foto: unupetrotus.ro

 Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteo imediată (nowcasting) de vreme instabilă, cu vijelie puternică  și grindină de mari dimensiuni, valabilă în după-amiaza zilei de vineri pentru județele Bacău și Neamț.

Astfel, potrivit ANM, vineri după-amiză, în intervalul orar 14.45 – 15.20, în județul Bacău, în localitatea Filipești și în județul Neamţ, respectiv în localitățile Trifești, Ion Creangă, Icușești, Mărgineni, Bahna, Secuieni, Moldoveni și Făurei se anunță cod roșu de grindină de mari dimensiuni, vijelie puternică, averse torențiale ce vor depăși 35…40 l/mp și frecvente descărcări electrice.

Tot pentru vineri, până la ora 15.20, ANM a anunțat un cod portocaliu de vânt puternic, vijelie, grindină de medii dimensiuni, averse torențiale ce vor depăși 35 l/mp, frecvente descărcări electrice în localitatea Filipești, județul Bacău și în următoarele localități din județul Neamţ: Podoleni, Trifești, Ion Creangă, Români, Icușești, Bârgăuani, Mărgineni, Bahna, Secuieni, Ștefan cel Mare, Valea Ursului, Bozieni, Moldoveni, Dochia și Făurei.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate. Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim șase ore.

Share:

Lasă un răspuns