Cod galben de disconfort termic accentuat, vineri, în mai multe regiuni ale țării

59
0
Share:
Sursă foto: Digi24.ro


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat, pentru vineri, în intervalul orar 12.00 – 20.00 un cod galben de disconfort termic accentuat în Muntenia, Moldova, Dobrogea și în estul Olteniei.

„În intervalul menţionat, disconfortul termic va fi accentuat în cea mai mare parte a Munteniei, în vestul Dobrogei, local în Moldova și estul Olteniei, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa frecvent în jurul pragului critic de 80 de unități. Se vor înregistra temperaturi maxime de până la 35…36 de grade”, a transmis, vineri, ANM.

Conform sursei citate, disconfortul termic se va resimți vineri în județele Argeș, Călărași, Ialomița, Teleorman, București, Constanța, Iași, Vrancea, Bacău, Bărila, Galați, Vaslui, Dâmbovița, Olt, Prahova, Buzău, Giurgiu și Tulcea.

Totodată, în perioada 3 iulie, ora 12.00 – 4 iulie, ora 02.00 va intra în vigoare un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și nordul Moldovei. Potrivit ANM, vor fi intervale cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului (rafale de 80…90 km/h), vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

ANM precizează că avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate. Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.

Share:

Lasă un răspuns