Aeroportul Iași intră în reparații

5
0
Share:

Aeroportul Iași intră în reparații în valoare de Astfel, proiectul de extindere a platformei de staţionare a avioanelor şi de construire a două căi de rulare până la pistă urmează să înceapă în zilele următoare.

Contractul în valoare de 60 de milioane de lei este suportat financiar de regie (35 de milioane de lei), din fonduri europene (21,5 milioane de lei) şi de la bugetul de stat (3,3 milioane). Lucrările au fost atribuite la sfârşitul lui februarie asocierii conduse de firma Strabag SRL, la semnarea documentelor fiind prezent şi directorul general al Aerostar Bacău. Platforma de staţionare a avioanelor va fi folosită şi de Centrul de mentenanţă construit de băcăuani în extremitatea sudică a infrastructurii aeroportuare. Lucrările vor dura 6 luni.

Un alt proiect pentru care conducerea regiei speră să obţină fonduri europene vizează refacerea gardului de jur-împrejurul aerogării. Sistemul de protecţie perimetrală, evaluat la 5,1 milioane de lei, este prevăzut în planul de achiziţii din acest an, dar documentaţia necesară aplicaţiei pentru fonduri europene este în curs de completare. Directorul Aeroportului a amintit că o parte din personalul regiei s-a aflat în şomaj tehnic în această perioadă, inclusiv de la Direcţia Tehnică, responsabilă cu realizarea sistemului perimetral.

Share:

Lasă un răspuns