No Case Matched!

Senatorul USR Vlad Alexandrescu acuză că mai multe școli doctorale nu au trimis copii ale doctoratelor Bibliotecii Naționale, conform legii

Share:

Peste 20 de universități de stat și private nu și-au îndeplinit obligația de a trimite la Biblioteca Națională câte un exemplar pe hârtie și unul electronic al fiecărei teze de doctorat susținute în cadrul instituției, anunță senatorul USR Vlad Alexandrescu.

La mai bine de un an de la adoptarea legii care prevede ca fiecare școală doctorală să trimită la Biblioteca Națională câte un exemplar fizic și electronic al fiecărei teze de doctorat susținute, Alexandrescu publică lista integrală a universităților care nu au trimis nicio teză către Bibliotecă.

“Lista este deschisă de Academia Naţională de Informaţii ‘Mihai Viteazul’ din Bucureşti. Miniştri, şefi de instituţii şi chiar parlamentari trec prin şcoala SRI, mulţi înşfăcând şi un titlu de doctor în proces. Lista continuă cu alte universități de stat sau private, dintre care unele sunt cunoscute sub denumirea de ‘fabrici de diplome’, care nu îndeplinesc în continuare această obligație legală”, acuză Vlad Alexandrescu.

Senatorul USR cere “nu doar accesibilizarea lucrărilor de doctorat ale diverşilor ‘doctoranzi’ ai Academiei SRI, dar şi desecretizarea registrului matricol unde sunt trecuţi studenţii acestei şcoli”

Cele 22 de universități care nu au trimis nicio teză de doctorat la Biblioteca Națională, din ianuarie 2019 pană în ziua de astăzi:

Academia Națională de Informații “Mihai Viteazul” București
Institutul Teologic Protestant Cluj-Napoca
Universitatea Titu Maiorescu București
Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași
Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu Jiu
Universitatea Dunărea de Jos Galați
Universitatea Eftimie Murgu din Reșița
Universitatea Petru Maior din Tîrgu Mureș
Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București
Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca
Universitatea de Arte George Enescu din Iași
Universitatea de Arte Târgu Mureș
Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș Timișoara
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Ion Ionescu de la Brad Iași
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului Regele Mihai I al României Timișoara
Universitatea de Vest Vasile Goldiș Arad
Universitatea din Petroșani
Universitatea din Pitești
Universitatea Națională de Arte București
Universitatea Politehnica Timișoara
Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iași
Universitatea Tehnică de Construcții București

Pe InfoMoldova.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinmoldova@gmail.com
Share:

Lasă un răspuns