Ministrul Sănătății, despre redeschiderea restaurantelor
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat vineri, 3 iulie, că redeschiderea restaurantelor va fi posibilă sau nu, în funcție de evoluția pandemiei.
„Evaluăm fiecare creștere pe zi, pe săptămână, luând în calcul acea incubație de 14 zile. În măsura în care această evoluție ne va permite, vom merge cu relaxări inclusiv la restaurante. Dacă evoluția pandemiei nu permite, relaxările nu vor avea loc”, a explicat Nelu Tătaru, conform Digi24.
Ministrul a mai amintit că România înregistrează creșteri constante a numărului de cazuri de trei săptămâni. „Suntem la trei săptămâni în care Guvernul, Ministerul Sănătății și-au asumat această creștere, în condițiile în care am făcut trei măsuri de relaxare și am avut și trei weekenduri prelungite. Suntem la trei săptămâni în care o parte din cei care și-au dat acordul pentru deschiderea unor agenți economici sau relaxarea unor măsuri au respectat măsurile de protecție”, a adăugat Nelu Tătaru.
Declarațiile au fost făcute în cadrul întâlnirii de lucru a premierului Ludovic Orban cu miniștri și șefi de instituții.
Sursa foto: https://cdn.dor.ro